به گزارش ذره بین بورس، امین ابراهیمی، مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان با بیان اینکه فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۳ با ظرفیت تولید نزدیک به ۴ میلیون تن و با اضافه شدن مجموعه شادگان به خط تولید، به دومین تولیدکننده بزرگ فولاد در ایران تبدیل شد.
این شرکت همچنین با تامین ۳۸ درصد از مقاطع تخت و ۲۰ درصد از شمش مورد نیاز بازار داخلی، نقش مهمی در تامین مواد اولیه صنایع فولادی کشور ایفا کرد و بزرگترین عرضهکننده محصولات نیمهنهایی فولادی در سال گذشته بود.
وی افزود: در پی بهرهبرداری از پروژه زمزم ۳، فولاد خوزستان سهم قابل توجهی در تولید آهن اسفنجی کشور به دست آورده و حدود ۱۷ درصد از کل تولید داخلی را به خود اختصاص داده است.
به گفته مدیرعامل فولاد خوزستان، این شرکت علیرغم مواجهه با چالشهای جدی در زمینه تامین انرژی، توانسته است در فروردین ۱۴۰۴ رکوردهای جدیدی در تولید فولاد و احیا به ثبت برساند. این در حالی است که در این ماه، تامین برق به مدت ۱۵ روز با محدودیت مواجه بوده است.
ابراهیمی با ابراز نگرانی از اثرات مخرب محدودیتهای انرژی، خاطرنشان کرد که در سال گذشته، کمبود برق منجر به کاهش ۹۸۰ هزار تنی تولید و افت ۲۵ همتی درآمدهای شرکت شده است.
وی هشدار داد: در صورت تکرار شرایط سال ۱۴۰۳، صنعت فولاد با کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی تولید در تابستان سال جاری روبرو خواهد شد. وی همچنین به اعمال بیسابقه محدودیتهای برقی در فروردین ماه اشاره کرد و از احتمال بروز یک تابستان سخت برای صنعت فولاد خبر داد.
مدیرعامل فولاد خوزستان در ادامه سخنان خود، بر اهمیت تامین پایدار آب برای صنعت فولاد تاکید کرد و از برنامهریزی برای استفاده از پسابهای صنعتی و بازچرخانی آب خبر داد. هدف این شرکت، تامین کامل آب مورد نیاز از منابع غیرمتعارف و بازچرخانی است.
وی با اشاره به جایگاه صادراتی فولاد خوزستان، این شرکت را با صادرات ۵.۸ میلیون تن محصول در چهار سال گذشته، بزرگترین صادرکننده محصولات فولادی کشور معرفی کرد و افزود که تمامی ارز حاصل از صادرات به سامانههای رسمی کشور عرضه شده است. با این حال، وی نسبت به عدم رعایت کف عرضه در بورس کالا و سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی یکبار مصرف که صادرات فولاد کشور را تحت تاثیر قرار داده، هشدار داد و ابراز امیدواری کرد که این موانع برطرف شوند.
ابراهیمی با اشاره به تغییرات بازار جهانی و تعرفههای جدید آمریکا بر واردات فولاد، بر لزوم تمرکز بر بازاریابی فعال و بازارسازی برای حفظ و گسترش سهم شرکت در بازارهای آسیای میانه و سایر بازارهای هدف تاکید کرد.
وی همچنین از تعریف بیش از ۸۰ همت پروژه توسعهای شامل راهاندازی نیروگاههای خورشیدی و سیکل ترکیبی در این شرکت خبر داد و افزود که اولین فاز نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ مگاواتی تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل فولاد خوزستان در پایان به نقشآفرینی این شرکت در مسئولیتهای اجتماعی از طریق ساخت درمانگاه، مشارکت در تهیه جهیزیه، آزادسازی زندانیان و باشگاهداری اشاره کرد. وی اصلاح ساختار مالی از طریق افزایش سرمایه، استفاده از منابع آبی غیرمتعارف و بهینهسازی مصرف آب را از اولویتهای راهبردی فولاد خوزستان برای سالهای آینده دانست.