به گزارش ذرهبین بورس، نشست تخصصی ارتباطات و توسعه تجارت خارجی، باحضور امیر روشن بخش معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران، حسن عمیدی استاد و پژوهشگر حوزه ارتباطات و مجید رضاییان استاد و پژوهشگر حوزه ارتباطات و رسانه، در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
در آغاز این نشست، روشن بخش با مهم دانستن ارتباطات در حوزه توسعه تجارت گفت: تجارت بدون ارتباطات مفهومی ندارد. برای توسعه تجارت ابتدا باید ارتباطات را توسعه دهیم. در حوزه تجارت، هر ابزاری که به دنبال آن بودهایم خواه ابزاری مطالعاتی مانند مطالعه بازار، ابزاری مهارتی مانند بازاریابی و یا ابزار تجاریسازی، ارتباطات نقش کلیدی در موفقیت آن ایفا کرده است.
وی افزود: ارتباطی که بین رایزنی های بارگانی، مراکز تجاری و تجار به وجود می آید همواره باید در یک پهنه ارتباطی مؤثر و درست انجام شود که اگر این پهنه درست تعریف نشود ما در توسعه تجارت دچار مشکل خواهیم شد.
روشن بخش در پایان با اشاره به شعار سرمایهگذاری برای تولید، تصریح کرد: ۹۰ درصد تولید، فروش است اگر در پی توسعه تولید هستیم باید در گام نخست بتوانیم کالای تولیدی را عرضه و آن را بفروشیم تا توسعه تجارت را بتوانیم رقم بزنیم؛ بدون تردید توسعه تولید از مسیر توسعه تجارت میگذرد اگر بازارهای تجارت داخلی و بینالملل را توسعه دهیم زمینهساز تهیج در بازار خواهیم شد.
در ادامه این نشست حسن عمیدی، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه ارتباطات، درباره نقش آفرینی رسانه که می تواند در حوزه توسعه تجارت بین المللی داشته باشد، الگویی کامل و جامعه ای دارد که در این زمینه کشورهای آسیای شرقی بخوبی به آن پرداخته اند که برای فروش و معرفی محصولاتشان، به کمپین های رسانه ای اهمیت داده اند، می توان گفت از خود محصولشان قوی تر عمل می کنند و آن محصول را چنان خوب جلوه می دهند و با قدرت وارد بازار می شود که خریدار را به خرید ترغیب می کنند.
عمیدی گفت: نقشی که رسانه ها میتوانند در توسعه تجارت بین المللی داشته باشند اطلاع رسانی و معرفی محصول شرکت های تولیدی و شرکت های صنعتی است و بخوبی توانسته اند اعتماد مردم را به واسطه تصویر خوبی که از برندشان به وجود آوردند جلب کنند. کشورهای آسیای شرقی قبل از اینکه محصولشان را وارد بازار کنند یک پیوست فرهنگی را قبل از پیوست رسانه ای شکل می دهند و در خور آن جامعه آن محصول را کار فرهنگی و بومی سازی می کنند و موفق هم می شوند.
نکته دوم این است که جنس مذاکرات کشورهای آسیای شرقی با سایر کشورها، ساده و روان است، در مقابل، تعاملات تجاری ما دشوار و زمان بر است.
وی اشاره کرد: در کشورهای آسیای شرقی کار ویژه ای که در کمپین های رسانه ای انجام می دهند استفاده از بلاگرهای محلی برای معرفی محصولاتشان است و همچنین استفاده از شبکه های اجتماعی محلی است که تجار می توانند استفاده کنند، متأسفانه به دلیل ناآشنایی که با فضای آن کشور داریم عمدتا تجار ما بیشتر انرژی خود را برای معرفی محصول در کشورمان انجام می دهند و با همان نسخه به کشورهای دیگر معرفی می کنند و شکست می خورند.
وی در پایان خواستار توجه جدی مدیران صنعتی و تجاری به پیشمطالعههای فرهنگی و اجتماعی کشور هدف شد و افزود: «تولیدکنندگان ایرانی در تولید موفق هستند، اما در معرفی محصول ضعف دارند. بدون پیوست رسانهای و شناخت فرهنگی نمیتوان انتظار حضور مؤثر در بازارهای جهانی را داشت.